Ringoevers parkeerprobleem opgelost

Extra plekken tegen parkeerellende Ringoevers Hillegom

 

Aan de parkeerellende in de Hillegomse nieuwbouwwijk Ringoevers komt waarschijnlijk een einde. In de wijk worden 27 extra plekken aangelegd.

De gemeente Hillegom is dat overeengekomen met projectontwikkelaar BuildingTwenty4 een een delegatie van de wijkbewoners. Door deze maatregel trekken de bewoners hun ingediende bezwaar tegen deelplan 4 in.

Dit betekent dat er op korte termijn met de uitvoering van dit een na laatste deelplan kan worden begonnen.

De gebouwen van de voormalige betonfabriek De Ringvaart worden binnenkort gesloopt. Daarvoor in de plaats komt onder andere een appartementenblok aan de Meerlaan met het uiterlijk van eengezinswoningen.

Bewoners van de nieuwe wijk voerden eerder aan dat de gemeente bij de bouw van de wijk achterhaalde parkeernormen had gehanteerd. Met als gevolg dat er veel te weinig plekken voor auto’s zijn. Dat leidt tot excessen als dubbelparkeren en parkeren op fiets- en voetpaden en in bochten.

Volgens de gemeente heeft een second opinion echter uitgewezen dat Hillegom wel degelijk de juiste kaders en berekeningen heeft gehanteerd. Niettemin is er begrip bij de ontwikkelaar voor de wens van extra parkeerruimte.

Er worden nu in deelplan 4 nog zeven parkeerplaatsen extra gemaakt en in deelplan 5 komen twintig extra plekken. Ook zorgt de ontwikkelaar voor tijdelijke parkeerplaatsen tijdens de bouw van deelplannen 4 en 5.

Dat er een gebrek aan parkeerruimte is, komt doordat het autobezit hoger is dan waarmee rekening werd gehouden. Veel huishoudens hebben inmiddels twee auto’s. Ook parkeert in Ringoevers lang niet iedereen op eigen terrein als dat wel de bedoeling is.

Dat de parkeerproblematiek de bewoners van de nieuwe wijk hoog zit, bleek toen een aantal van hen besloot bezwaar aan te tekenen tegen deelplan 4.

Voor het bezwaar kregen de initiatiefnemers steun van een kleine honderd andere Ringoeverbewoners. De handtekeningen werden in één avondje opgehaald.

In Ringoevers worden in totaal 360 woningen gebouwd. De deelplannen 1, 2 en 3 zijn uitverkocht. De eerste twee zijn al bewoond, de derde is in aanbouw. In deel 4, dat voor een belangrijk deel uit appartementen bestaat, zijn nog wel wat woningen te koop.

Achter de schermen vindt de ontwikkeling van de allerlaatste fase plaats. De verwachting is dat verkoop van deelplan 5 in het voorjaar van 2019 begint.

Bron: http://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/haarlem

Published by