Ringoevers Deelplan 1 uitverkocht en Deelplan 2 bijna!

Hillegom

Het gaat goed met het plan Ringoevers, het grootste bouwplan voor Hillegom sinds jaren: eind oktober/begin november gaat de eerste paal de grond in voor deelplan twee, waarbij ruim vijftig woningen worden gebouwd.

De bouw van het eerste deelplan van bijna honderd woningen schiet inmiddels al flink op. De buitenmuren worden gemetseld en de dakpannen worden gelegd. Van een deel is ook de afbouw al begonnen. Omdat de verkoop van dat eerste deel onverwacht snel ging, startte afgelopen maart  al de verkoop van deelplan twee op het terrein van de voormalige betonfabriek De Ringvaart. Op dit terrein worden er in totaal circa 300 woningen gebouwd.

Deelplan twee

Ook dit deelplan, net zo als het eerste is zeer gewild, zegt Nikie Snelderwaard van ontwikkelaar Huib Bakker Bouw. Opnieuw was er veel belangstelling. Ook van Hillegommers en oud-Hillegommers die weer terug willen naar hun dorp. Ruim meer dan de helft van de woningen is verkocht aan deze mensen. Overigens krijgen Hillegommers geen voorrang maar wordt bij meerdere inschrijvingen geloot.

De woningen in deelplan twee kosten tussen de twee en de vier ton en inmiddels zijn ze op een paar na allemaal verkocht. Voor de ruim 20 woningen van 202.000 euro geldt een antispeculatiebeding omdat ze worden verkocht voor minder dan de marktwaarde. Wie binnen zes jaar zijn woning weer verkoopt, moet de winst die hij maakt geheel of gedeeltelijk – afhankelijk van het jaar van verkoop – inleveren bij de verkoper. Na zes jaar is de winst wél helemaal voor de koper. Deze goedkoopste woningen zijn overigens allemaal al verkocht.

De eerste paal voor deelplan twee gaat in oktober/november de grond in, maar de komende tijd wordt wel alvast het nodige grondwerk gedaan. Ontwikkelaar HBB is al hard bezig met de ontwikkeling van deelplan drie.

Bron: Haarlems Dagblad

Published by